Agrokén

agroken

 

Gyümölcsösben, szőlőben, lisztharmat és tafrina gombák, pajzstetű, levéltetű tojások, körtelevélbolha és atkakártevők gyérítésére alkalmazható, kontakt,  kora tavaszi lemosó permetező szer.

 

Az agrokén nem csak rügyfakadáskor alkalmazható, mint a legtöbb lemosó szer, hanem alacsonyabb dózisban: gyümölcsösben piros bimbós, szőlőben pedig gyapotos állapotig is felhasználható.

Almában, szilvában, körtében lisztharmat, pajzstetű fajok, körtelevélbolha és atkakártevők ellen, rügyfakadástól a pirosbimbós állapotig 2,5-5 %-os töménységben (0,25–0,5 l/10 l víz).

Szőlőben lisztharmat, pajzstetű fajok, körtelevélbolha és atkakártevők gyérítésére, rügypattanásig 2,5-5 %-os töménységben (0,25–0,5 l/10 l víz), rügypattanástól gyapotos állapotig 2,5-3 % töménységben. A kijuttatáshoz 10-12 liter/100 m2 víz szükséges.

Őszibarackban tafrina ellen, rügypattanásig 2,5-5 %-os (0,25-0,5 l/10 liter víz), rügypattanástól piros bimbós állapotig 2,5-3 %-os (0,25-0,3 l/10 liter víz) töménységben. A tafrinás megbetegedés ellen az őszi és tavaszi rezes lemosó permetezések közötti időszakban legkésőbb a rügyfakadás fenológiai stádiumához igazodva 2,5-5%-os töménységben, nagy lémennyiséggel, áztatás szerűen 10-20 l/100 m2 vízzel kell a kezelést elvégezni.

A készítmény hathatós védelmet ad a kártevők (pajzstetű, levéltetű) és a korai lisztharmat megjelenése ellen. Az első rezes, és az Agrokénnel történt kezelést az eredményes, tartós védelmi hatás érdekében a zöldbimbós fenológiai stádium végéig ismételt rezes permetezésnek kell követnie. A technológiától eltérő védekezés esetén a tafrina elleni hatékonysága csökkenhet.

A készítmény hatékonyságát rontja: a túl korai kijuttatás, amikor a korokozók fejlődése és a károsítók mozgása még nem indult meg; a túl nagy csapadék, amely a szert lemoshatja. 20 °C feletti alkalmazása perzselési veszéllyel jár. A bekevert permetlevet az elkészítés napján fel kell használni. A készítményt fagymentes időszakban kell kijuttatni!

 

Hatóanyag tartalom: 7,5% poliszulfidkén, 58% paraffin olaj

Formuláció: emulziókápző koncentrátum (EC)

Kiszerelés: 500 ml, 1 l

Forgalmazási kategória: III.

A III. forgalmi kategóriába sorolt növényvédő szer vásárlása és saját célú felhasználása szakképesítéshez, engedélyhez nem kötött. (43/2010 (IV.23) FVM rendelet)

 

 

 

Használat előtt feltétlenül olvassa el a termék címkéjét is!

Kerti kalendárium

Januári teendők kiskertünkben

Még mindig tart a tél, így folytatódhatnak a téli tennivalók a kertben, de az is hasznos, ha egy bögre forró csoki mellett, akár a kandalló előtt gondoljuk át a jövő évi terveinket.

Februári teendők kiskertünkben

Igazán különleges látványt nyújt az ebben az időszakban virágzó varázsmogyoró, de kedvező időjárás esetén a kora tavaszi hagymások virágaiban is gyönyörködhetünk.