Agrokén

agroken

Gyümölcsösben, szőlőben, lisztharmat és tafrina gombák, pajzstetű, levéltetű tojások, körtelevélbolha és atkakártevők gyérítésére alkalmazható, kontakt,  kora tavaszi lemosó permetező szer.

Az Agrokén alkalmazása

Az Agrokén nem csak rügyfakadáskor alkalmazható, mint a legtöbb lemosó szer, hanem alacsonyabb dózisban: gyümölcsösben piros bimbós, szőlőben pedig gyapotos állapotig is felhasználható.

Almában, szilvában, körtében lisztharmat, pajzstetű fajok, körtelevélbolha és atkakártevők ellen, rügyfakadástól a pirosbimbós állapotig 2,5-5 %-os töménységben.
Dózis: 0,25-0,5 ml /10 l víz 
Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: rendeltetésszerű felhasználás esetén nincs korlátozás

Szőlőben lisztharmat, pajzstetű fajok, körtelevélbolha és atkakártevők gyérítésére, rügypattanásig 2,5-5 %-os töménységben (0,25–0,5 l/10 l víz), rügypattanástól gyapotos állapotig 2,5-3 % töménységben. A kijuttatáshoz 10-12 liter/100 m2 víz szükséges.
Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: rendeltetésszerű felhasználás esetén nincs korlátozás

Őszibarackban tafrina ellen, rügypattanásig 2,5-5 %-os (0,25-0,5 l/10 liter víz), rügypattanástól piros bimbós állapotig 2,5-3 %-os (0,25-0,3 l/10 liter víz) töménységben. A tafrinás megbetegedés ellen az őszi és tavaszi rezes lemosó permetezések közötti időszakban legkésőbb a rügyfakadás fenológiai stádiumához igazodva 2,5-5%-os töménységben, nagy lémennyiséggel, áztatás szerűen 10-20 l/100 m2 vízzel kell a kezelést elvégezni.
Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: rendeltetésszerű felhasználás esetén nincs korlátozás

A készítmény hatásos védelmet adhat pajzstetű és levéltetű kártevők valamint a korai lisztharmat megjelenése ellen. Az első rezes, és az Agrokénnel történt kezelést az eredményes, tartós védelmi hatás érdekében a zöldbimbós fenológiai stádium végéig ismételt rezes permetezésnek kell követnie. A technológiától eltérő védekezés esetén a tafrina elleni hatékonysága csökkenhet.

A készítmény hatékonyságát rontja: a túl korai kijuttatás, amikor a korokozók fejlődése és a károsítók mozgása még nem indult meg; a túl nagy csapadék, amely a szert lemoshatja. 20 °C feletti alkalmazása perzselési veszéllyel jár. A bekevert permetlevet az elkészítés napján fel kell használni. A készítményt fagymentes időszakban kell kijuttatni!

 

Agrokén hatóanyaga:

7,5% poliszulfidkén + 58% paraffinolaj


Formuláció:

 emulzióképző koncentrátum (EC)


Kiszerelés:

 500 ml, 1 l


Forgalmi kategória: 

A III. forgalmi kategóriába sorolt növényvédő szer vásárlása és saját célú felhasználása szakképesítéshez, engedélyhez nem kötött. (43/2010 (IV.23) FVM rendelet)

Használat előtt feltétlenül olvassa el a termék címkéjét is!

Használat előtt feltétlenül olvassa el a termék címkéjét is!

Kerti kalendárium

Júliusi teendők kiskertünkben

A nyári hónapokban gyönyörködhetünk az eddigi kemény munkánk eredményében, hiszen mind a virágoskertben, mind a balkonládákban hálásan virágoznak dísznövényeink.

Augusztusi teendők kiskertünkben

A nyár talán legmelegebb napjai következnek, amikor is folytatódhat a betakarítás, majd a befőzés vagy fagyasztás, a raktározás télre.