Laser Duplo

laser-duplo

A Laser Duplo alkalmazása

 

Virágzó kultúrákban vagy mézharmat és virágzó gyomnövények jelenléte esetén, illetve ha a területet bármely okból a méhek látogatják, kizárólag méhkímélő technológiával juttatható ki.

Szőlőben szőlőmolyok ellen a védekezést szexferomon csapdás rajzásmegfigyelést követően, a lárvakelés kezdetén kell elkezdeni és a permetezést a rajzás intenzitásától függően 7-14 naponként célszerű megismételni. Amerikai szőlőkabóca fiatal lárvái ellen szükséges permetezini.
Dózis: 1-2 ml /10 l víz 
Kezelések max száma: 2-3, kezelések között eltelt idő: 7 nap
Egészségügyi várakozási idő: 14 nap

Káposztafélékben a fehér lepkék (káposztalepke, répalepke) és a bagolylepkék (káposzta-bagolylepke, saláta-bagolylepke) lárvái ellen kell védekezni. A kezelést 7-14 naponta 1-2-szer ajánlott megismételni.
Dózis: 2 ml /10 l víz 
Kezelések max száma: 3, kezelések között eltelt idő: 7 nap
Egészségügyi várakozási idő: 3 nap

Burgonyában burgonyabogár ellen a permetezést a lárvák tömeges megjelenéséhez célszerű időzíteni. A kezelést a kelés intenzitásától függően 7-14 naponta 1-2-szer ajánlott megismételni.
Dózis: 2 ml /10 l víz 
Kezelések max száma: 3, kezelések között eltelt idő: 7 nap
Egészségügyi várakozási idő: 14 nap

Paprikában tripszek ellen a készítményt kék, fehér vagy sárga színű ragadós lapos megfigyelés alapján, a tripszek táblára történő betelepedésének időszakában, a felszaporodás kezdetén kell kijuttatni, és 2-3 alkalommal, 5-7 napos időközökkel javasolt ismételni. Gyapottok-bagolylepke ellen.
Dózis: 2 ml /10 l víz 
Kezelések max száma: 3, kezelések között eltelt idő: 5 nap
Egészségügyi várakozási idő: 7 nap

Paradicsomban gyapottok-bagolylepke ellen az első permetezést a fiatalmhernyók ellen kell időzíteni. 
Dózis: 2 ml /10 l víz 
Kezelések max száma: 3, kezelések között eltelt idő: 5 nap
Egészségügyi várakozási idő: 3 nap

Vöröshagymában, új hagymában és póréhagymában a tripsz imágók és lárvák rendszeres növényenkénti ellenőrzésével illetve sárga vagy kékszínű vizes tálcsapdákkal végzett egyedszámfelméréssel lehet a kijuttatást megfelelően időzíteni. A tripszek betelepedése áprilisban megkezdődik. Az első permetezést a betelepedés kezdetén szükséges elvégezni. A készítmény kijuttatásához nedvesítő szert célszerű használni.
Dózis: 2 ml /10 l víz 
Kezelések max száma: 2, kezelések között eltelt idő: 7 nap
Egészségügyi várakozási idő: 7 nap

Alma, körte, birsalma, naspolya molykártevők (almamoly, aknázómoly) ellen feromoncsapdás rajzásmegfigyeléshez igazítva kell permetezni tömeges lárvakeléskor. A védekezést a rajzás intenzitásától függően 7-14 naponként kell megismételni. Körtében előrejelzésre alapozva, a körtebolhák fiatal lárváinak megjelenésekor kell a kezelést elvégezni. A permetlé mennyiségét a kezelendő növényállomány fejlettségétől, lombfelületétől és művelésmódjától, valamint az alkalmazott növényvédelmi gép típusától függően kell megválasztani és törekedni kell a tökéletes permetléfedettségre. 
Dózis: 2 ml /10 l víz 
Kezelések max száma: 3, kezelések között eltelt idő: 7 nap
Egészségügyi várakozási idő: 7 nap

Körtében még körte-levélbolha ellen előrejelzésre alapozva fiatal lárváinak megjelenésekor kell a kezelést elvégezni. Molykártevők ellen feromoncsapdás rajzásmegfigyeléshez igazítva kell permetezni tömeges lárvakeléskor. Körtében egy tenyészidőszakban csak egyszer lehet használni a szert.
Dózis: 2 ml /10 l víz 
Kezelések max száma: 1
Egészségügyi várakozási idő: 7 nap

Dísznövényekben nyugati virágtripsz ellen. A rezisztencia kialakulásának elkerülése érdekében a 3. kijuttatás után célszerű más hatóanyagcsoportba tartozó szert alkalmazni.
Dózis: 2 ml /10 l víz 
Kezelések max száma: 3, kezelések között eltelt idő: 7 nap
Egészségügyi várakozási idő: nincs korlátozás

Bogyósokban (szamóca, málna, szeder, áfonya, ribiszike, köszméte) foltoszszárnyú muslica ellen a gyümölcsérés kezdeti időszakában, sárga ragacsos lappal történő előrejelzés alapján ajánlott védekezni. Nyugati virágtripsz ellen kék fogólapos rajzásmegfigyelés és virágvizsgálat alapján, az imágók betelepülésétől (észlelésétől) kezdődően kell védekezni. A kezelést a betelepedés ütemének megfelelően áfonya, ribiszke, köszméte esetében 7 nap múlva, szamóca, málna, szeder esetében 10 nap múlva célszerű megismételni. Az üvegszárnyú ribiszkelepke hernyói ellen a permetezést a fiatal (L1-L2 fejlődési állapotú) lárvák ellen kell időzíteni. Hosszabb idejű rajzás esetén a kezelés ismétlése indokolt.
Dózis: 2 ml /10 l víz 
Kezelések max száma: 2-3, kezelések között eltelt idő: 7-10 nap
Egészségügyi várakozási idő szamóca: 1 nap
Egészségügyi várakozási idő málna, szeder, áfonya, ribiszke, köszméte: 3 nap

 

Laser Duplo hatóanyaga:

480 g/l spinozad


Hatásmechanizmus:

felszívódó


Formuláció:

szuszpenzió koncentrátum (SC)


Kiszerelés:

2 ml


Forgalmi kategória:

A III. forgalmi kategóriába sorolt növényvédő szer vásárlása és saját célú felhasználása szakképesítéshez, engedélyhez nem kötött. (43/2010 (IV.23) FVM rendelet)

Használat előtt feltétlenül olvassa el a termék címkéjét is!

Használat előtt feltétlenül olvassa el a termék címkéjét is!

Kerti kalendárium

Áprilisi teendők kiskertünkben

A tavasz második hónapja, ekkor már nem annyira szeszélyes az időjárás, persze rejthet meglepetéseket. Ekkor kap igazán erőre a természet és hoz a kertünkbe életet és ezzel megannyi feladatot.

Májusi teendők kiskertünkben

Ebben a szép tavaszi hónapban csodálatos látványt nyújthat felvirágoztatott kertünk, erkélyünk, de a tennivalóktól se feledkezzünk el.