Polyram DF

polyram-df

Az almafélék, a szőlő és a zöldségnövények egyik alapkészítménye a Polyram DF. A ditiokarbamátok közül a legkíméletesebb a ragadozó atkákkal szemben. A Polyram DF hatóanyaga a metiram, amely hatását kontakt módon fejti ki a levél felületén. Megelőző jelleggel alkalmazva az általa nyújtott védelem hosszú, 7-10 nap.

A Polyram DF alkalmazása:

Az alma varasodás elleni védelmében, elsősorban a nyári lomb- és gyümölcsvédelemben használjuk, amikor a varasodás gomba konídiumosan fertőz. Ekkor egy jó kontakt kiegészítője lehet bármely felszívódó készítménynek. Szőlőben az első növényvédelmi kezelésekben használjuk peronoszpóra ellen. Ne feledjük, hogy kontakt készítményről van szó, ezért a fertőzés bekövetkezte előtt (preventíven) juttassuk ki. Burgonyában a korai fenofázisokban használjuk (a sorok záródásáig), majd a virágzást követően.

Dózis: Házi kerti felhasználás esetén 0,2%-os (20 g/10 liter) koncentrációban ajánlott a készítményt kijuttatni.

Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: alma és burgonya esetén 21 nap, szőlőben 56 nap, hajtatott és szabadföldi paradicsomban 7 nap, valamint spárgában és dísznövénykultúrában az előírás szerinti felhasználás esetén nincs korlátozás.

Hatóanyag:

700 g/kg metiram

Formuláció:

vízben diszpergálható granulátum (WG)

Hatásmechanizmus:

kontakt

Kiszerelés:

20 g, 200 g

Forgalmi kategória:

200 g-os kiszerelés alatt III.

Használat előtt feltétlenül olvassa el a termék címkéjét is!

Kerti kalendárium

Áprilisi teendők kiskertünkben

A tavasz második hónapja, ekkor már nem annyira szeszélyes az időjárás, persze rejthet meglepetéseket. Ekkor kap igazán erőre a természet és hoz a kertünkbe életet és ezzel megannyi feladatot.

Májusi teendők kiskertünkben

Ebben a szép tavaszi hónapban csodálatos látványt nyújthat felvirágoztatott kertünk, erkélyünk, de a tennivalóktól se feledkezzünk el.