Fontelis 20 SC

fontelis-20-sc

Megelőző és gyógyító hatással

Fontelis alkalmazása

Almatermésűek esetében megelőző jelleggel védekezünk, a tünetek megjelenése előtt. A lisztharmat meleg, száraz évjáratokban, homoktalajon a leggyakoribb, a varasodás csapadékosabb években okozhat nagyobb károkat. Amennyiben lisztharmat ellen védekezünk, azt mindenképp rügypattanás után tegyük, egérfül állapottól. Ekkor már védekezünk varasodás ellen is, hisz ne feledjük, a készítmény mindkét meghatározó gombás betegség ellen hatásos. Ha szükséges, ismételjük meg a kezelést 7 nap elteltével. Egy vegetációs időszakban 3x használható, 8-10m/ 10l víz dózisban.
Dózis: 8-10 ml /10 l víz 
Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: 21 nap


Szintén preventíven védekezünk őszibarack, kajszi és nektarin kultúrákban, moníliás virág- és hajtáspusztulás ellen, virágzás kezdetén. Lisztharmat és moníliás termésrothadás ellen ezt követően juttassuk ki a készítményt, 10-15ml/ 10l víz dozírozásban. Élelmezés-egészségügyi várakozási ideje ezekben a csonthéjasokban 3 nap.
Dózis: 10-15 ml /10 l víz 
Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: 3 nap


Szamócában, paradicsomban, paprikában, padlizsánban szürkepenész ellen védekezhetünk a készítménnyel. Minden esetben megelőző jelleggel tegyük ezt. Dózisa szamócában 10ml/10l víz, a zöldségfélék esetében 20ml/10l víz.
Uborkában a szürkepenész mellett lisztharmat ellen is hatékonyan védekezhetünk a segítségével. Ha elmulasztottuk az első tünetek előtt a készítmény kijuttatását, azt lehetőleg  azonnal pótoljuk, 20ml/10l víz dozírozásban. Fontos megjegyezni élelmezés-egészségügyi várakozási idejét uborkában, ami csupán 1 nap!
Dózis: szamócában 10 ml /10 l víz; zöldségfélékben 20 ml/ 10 l víz
Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: szamóca 3 nap; uborka, paradicsom, paprika, padlizsán 1 nap

 

FONTELIS 20 SC HATÓANYAGA:

200 g/l pentiopirad


FORMULÁCIÓ:

szuszpenzió (SC)


KISZERELÉS:

5 ml, 50 ml, 250 ml


FORGALMI KATEGÓRIA:

II./III.

A III. forgalmi kategóriába sorolt növényvédő szer vásárlása és saját célú felhasználása szakképesítéshez, engedélyhez nem kötött. (43/2010 (IV.23) FVM rendelet)

Használat előtt feltétlenül olvassa el a termék címkéjét is!

Használat előtt feltétlenül olvassa el a termék címkéjét is!

Milyen károsítókra használatos:

Kerti kalendárium

Áprilisi teendők kiskertünkben

A tavasz második hónapja, ekkor már nem annyira szeszélyes az időjárás, persze rejthet meglepetéseket. Ekkor kap igazán erőre a természet és hoz a kertünkbe életet és ezzel megannyi feladatot.

Májusi teendők kiskertünkben

Ebben a szép tavaszi hónapban csodálatos látványt nyújthat felvirágoztatott kertünk, erkélyünk, de a tennivalóktól se feledkezzünk el.