Dagonis

dagonis

A Dagonis alkalmazása

 

A készítmény almában és körtében egyaránt a virágbimbók megjelenésétől juttatható ki. Varasodás ellen a kezeléseket az aszkospóraszóródás időszakában, előrejelzésre alapozva, megelőző jelleggel javasolt elkezdeni. A lisztharmat elleni hatékonyság leginkább a virágzás kezdetétől, az intenzív hajtásnövekedés időszakában érvényesül. Kijuttatását a permetezendő lombfal felületéhez igazítsuk. 

Egészségügyi várakozási idő: 35 nap

Zöldségfélékben (paradicsom, paprika, padlizsán, kabakosok, gyökérzöldségek, póréhagyma, újhagyma, téli sarjadékhagyma, káposztafélék), burgonyában, szamócában és gyökerükért termesztett gyógynövényeknél a lisztharmat, az alternáriás, didimellás és mikoszferellás betegségek, illetve a rozsda elleni kezeléseket a fertőzési veszélyhelyzet fennállásakor megelőző jelleggel, de legkésőbb az első tünetek megjelenésekor szükséges megkezdeni és a fertőzés erősségétől függően 7-14 nap elteltével megismételni. A szklerotíniás, illetve rizoktóniás betegségek elleni védelmet szintén megelőző jelleggel, egyetlen alkalommal, salátafélékben a kiültetést követő 1-2 héttel, gyökérzöldségeknél és gyökerükért termesztett gyógynövényeknél a lombzáródás előtt javasolt elvégezni. A kezelés során törekedni kell a fertőzésre fogékony gyökérnyaki rész megfelelő permetlé fedésére.

Egészségügyi várakozási idő: paradicsom, paprika, padlizsán, kabakosok 3 nap; gyökérzöldségek 7 nap; salátafélék, hagymafélék, káposztafélék 14 nap; burgonya 3 nap
 

Zöldborsóban és fűszernövényekben a betegségek elleni védelmet a fertőzési veszélyhelyzet fennállásakor a tünetek megjelenése előtt, de legkésőbb az első tünetek megjelenésekor egyetlen alkalommal szükséges elvégezni. A készítmény egymást követő alkalmazását kerülni kell. Két kezelés közé más hatásmechanizmusú hatóanyagot (sem nem triazol, sem nem SDHI) tartalmazó készítménnyel végezett permetezést indokolt beilleszteni. A permetezéskor a dózist, az egyes felhasználásoknál megadott dózistartományon belül a fertőzési veszélyhelyzet, illetve a lombozat nagyságának függvényében szükséges megválasztani. A felhasznált vízmennyiséget szintén a lombozat nagyságához illetve a permetezőgép típusához kell igazítani. Mindig törekedni kell az egyenletes permetlé fedettségre, még a lombozat belsejében is.

Egészségügyi várakozási idő: borsó 7 nap; fűszernövények 14 nap

 

Házikerti felhasználás dózisa: almában és körtében: 10-12 ml/100m2 tenyészterület
zöldségfélékben, burgonyában és szamócában: 8-10 ml/6-10 l
víz/100m2 tenyészterület, fehérpenész ellen 20 ml 10 l víz/100m2

 

Dagonis hatóanyag tartalma: 

50 g/l difenokonazol + 75 g/l fluxapiroxad

Formuláció: 

vizes szuszpenzió (SC)

Kiszerelés:

150 ml, 250 ml

Hatásmechanizmus:

 felszívódó

Forgalmazási kategória: 

A III. forgalmi kategóriába sorolt növényvédő szer vásárlása és saját célú felhasználása szakképesítéshez, engedélyhez nem kötött. (43/2010 (IV.23) FVM rendelet)

Használat előtt feltétlenül olvassa el a termék címkéjét is!

 

Használat előtt feltétlenül olvassa el a termék címkéjét is!

Kerti kalendárium

Áprilisi teendők kiskertünkben

A tavasz második hónapja, ekkor már nem annyira szeszélyes az időjárás, persze rejthet meglepetéseket. Ekkor kap igazán erőre a természet és hoz a kertünkbe életet és ezzel megannyi feladatot.

Májusi teendők kiskertünkben

Ebben a szép tavaszi hónapban csodálatos látványt nyújthat felvirágoztatott kertünk, erkélyünk, de a tennivalóktól se feledkezzünk el.