Szívó- és rágókártevők

Szívó- és rágókártevők

Szívó kártevők: levéltetvek, muslica, pajzstetvek

Rágó kártevők: molyok lárvái (hernyók), bogarak, bolhák

A szívó-és rágókártevők közül a levéltetvek igen károsak. Levéltetvek a levélen: mire figyeljünk oda? Mi a megelőzés receptje?

Levéltetvek

A levéltetvek a leveleket szívogatják, amik kártételük nyomán torzulnak. Mézharmatot termelnek, amin megtelepszik a korompenész. Rendszeresen vizsgáljuk a muskátlikat és minél előbb védekezzünk ellenük.

 

 

 

 

 

 

 

Bagolylepke hernyók a szívó-és rágó kártevők közül: hogy néz ki? Miről lehet felismerni? Hasznos tippek.

 

Hernyók
A bagolylepkék hernyói előszeretettel károsítják a muskátlikat. Felismerhetjük a karéjos rágásnyomokról és a lárvák jelenlétéről, rovarölő szerrel védekezzünk.

 

 

 

 

 

 

Földibolha, levélbolha

Földibolha a levélen. A szívó-és rágókártevők közül a igen veszélyes. Általános tudnivalók, hasznos tippek. A szívó-és rágókártevők közül problémás a levélbolha. Mire figyeljünk oda? Milyen problémát jelenthetnek?

Kultúra:

Muskátli

Megoldás bio kertészek részére:

Megoldások kiskerti felhasználóknak:

Kerti kalendárium

Januári teendők kiskertünkben

Még mindig tart a tél, így folytatódhatnak a téli tennivalók a kertben, de az is hasznos, ha egy bögre forró csoki mellett, akár a kandalló előtt gondoljuk át a jövő évi terveinket.

Februári teendők kiskertünkben

Igazán különleges látványt nyújt az ebben az időszakban virágzó varázsmogyoró, de kedvező időjárás esetén a kora tavaszi hagymások virágaiban is gyönyörködhetünk.