A kórokozó megjelenésére felszedés után a tárolás alatt kell számítanunk, főként szárazabb évjáratot követően. A fertőződés általában a felszedés közben történik meg a talajból, ahol ugyanis hosszú ideig életképesek maradnak a kórokozó áttelelő képletei.
Kórkép
A tünetek a hagyma száraz buroklevelei alatt jelennek meg, fekete gombaképletek formájában, melyek sorba rendeződve vagy elszórtan állnak. E képletekre jellemző, hogy a levelek felületéről letörölhetők.
Védekezés
Külön védekezést nem kell folytatni e gombás fertőzés ellen, viszont tárolás előtt a hagymákat megfelelően, legalább 7-10 napig kell szárítani a súlyos elterjedés megelőzése érdekében.
Vöröshagyma, Hagymafélék
A nyári hónapokban gyönyörködhetünk az eddigi kemény munkánk eredményében, hiszen mind a virágoskertben, mind a balkonládákban hálásan virágoznak dísznövényeink.
A nyár talán legmelegebb napjai következnek, amikor is folytatódhat a betakarítás, majd a befőzés vagy fagyasztás, a raktározás télre.