2020-08-08 10:35:15 | Notice: Undefined variable: kulturak in /home/fatudor/public_html/page/classes/controller/webshop.php on line 86 Kiskertész MAS 27%

Kiskertész MAS 27%

kiskertesz-mas-27-2346

A nitrogén nélkülözhetetlen része a fehérjéknek, így a vegetatív részek növekedésében és a termésképzésben van alapvető szerepe. Hiánya a növekedés lelassulásával jár, a növényi részek ságulni kezdenek és elhalnak. Először az idősebb levelek kezdenek sárgulni, mivel a fejlődés érdekében a növény a nitrogént a fiatalabb részekbe szállítja elsőként.

A nitrogén műtrágyát először vetés előtt, majd a növények növekedési időszakában célszerű kijattatni. Ősszel semmiképpen se szórjuk ki, hiszen kimosódik a talajdból. Vigyázzunk, mert a nirogén az optimális mennyiségig növeli a termésmennyiséget, azonban túladagolása károkat okozhat a növényekben.

 

Dózis (tájékoztató jellegű): 25-50 dkg/10 m2

Hatóanyag: 27% mészammonsalétrom

Kiszerelés: 10 kg

EK műtrágya

 

Használat előtt feltétlenül olvassa el a termék címkéjét is!

Milyen károsítókra használatos:

Kerti kalendárium

Augusztusi teendők kiskertünkben

A nyár talán legmelegebb napjai következnek, amikor is folytatódhat a betakarítás, majd a befőzés vagy fagyasztás, a raktározás télre.

Szeptemberi teendők kiskertünkben

Az ősz első hónapjában még élvezhetjük az utolsó napsugarakat, nagy sétákat tehetünk a sárguló lombú parkokban, de virágoskertünk még nyíló virágjait is csodálhatjuk.